Kasalta saatu blogihaaste, kiitoksia hänelle ;) Innostuin vähän tämän kanssa, heh :D
Mutta in medias res:

 

Kerro 11 asiaa itsestäsi.

Vastaa haastajan 11 kysymykseen.

Keksi 11 uutta kysymystä.

Haasta 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.

Kerro bloggaajille, että olet haastanut heidät.



11 asiaa minusta:

1. Kuulun siihen marginaaliryhmään, joka ei osaa uida. Kävinhän mie uimakoulussa kuten 'kaikki' muutkin mutta jotenkin ei vain luonnistunut. No jaa, en osaa myöskään hypätä narua enkä tehdä kuperkeikkaa ;)

2. Näen usein ns. "samoja" unia moneen kertaan, eli siten että unessa muistan, mitä edellisessä samanlaisessa unessa on tapahtunut ja osaan reagoida siihen. Mutta en tietenkään muista hereillä yhtikäs mitään :D

3. Monet varmaan tiesivätkin, että omistan kissan. Nyt tuo vanhaneiti taitaa olla noin 11-12 vuotias, tuollainen harmaankirjava maatiaiskissa.

4. Rakastan piirrossarjoja! Ja nimenomaan oikeasti niitä suurimmaksi osaksi käsin piirrettyjä eli yleensä hieman vanhempia. Tietokoneanimaatiotekniikka on tietenkin erittäin kätevä ja ihan hieno sinällään, mutta liika on liikaa. Manuaalisesti piirretyt näyttävät mielestäni elävämmiltä.

5. En jostakin syystä ole katsonut televisiota ollenkaan noin viiteen kuukauteen. Vai miten kauan siitä on? Ei jotenkin ole jaksanut, vaikka ihan katsottavia ohjelmia sieltä on tullut. No jaa, lupasin itselleni että sitten kunhan rikastun hieman (niin, sitten kunhan :D) ostan itselleni muutamia hyviä sarjoja DVDllä. Eipähän tarvitse huolehtia mainoskatkoista tai huonoista lähetyajoista :)

6. Saan noin kerran kuukaudessa siivouspuuskan ja suunnittelen kuuraavani koko talon. Nuo puuskat tosin tuntuvat hiipuvan kohtalaisen nopeasti ja siivo eskaloituu entiselleen *virn*

7. Myönnän pitäväni hiustenväristäni. Olen siis ristiverinen, eli päästäni löytyy sekaisin sekä vaaleita, vaaleanruskeita, tummemman ruskeita sekä punaisia hiuksia. Näyttää joka valaistuksessa erilaiselta :D Olen nyt muutaman vuoden ajan kasvattanut pitkää tukkaa, mutta ehkä uskaltaisin kohta leikata sen taas lyhyemmäksi.

8. Luen kohtalaisen paljon kirjoja, sarjakuvia ym. Eniten pidän dekkareista ja fantasiasta, vaikka kyllä sitä muutakin kuluu. Tällä hetkellä kesken (tai eniten kesken, luen aina useita kirjoja yhtä aikaa :D ) ovat Margit Sandemon Jääkansan tarinoiden seitsemäs osa ja saman tekijän Noitamestarin seitsemäs osa ;)

9. Haen usein inspiraatiota kirjoituksiini musiikista - usein tarkoittaa tässä yhteydessä ehkä noin 80% ajasta. Esimerkiksi monet Kolumni Garpin osista perustuvat kyseisen osan osamusiikkeihin. Liitän aina osan tapahtumat mielessäni osan kappaleeseen, enkä sen takia yleensä tarvitse kovin tarkkoja muistiinpanoja osien tapahtumista. Kappale muistuttaa vanhat suunnitelmat mieleen. 

10. Olen projektienhaalija. Vaikka edellinen olisi kesken, uuteen on ideaa ja innostusta ja pitäisi olla aloittamassa. Siksi olenkin yrittänyt rajoittaa sims-projektini kahteen, Garpeihin ja tänne, vaikka nytkin sormia syyhyttäisi. Mutta ehkä ne myöhemmin tehdyt tulevat sitten enemmän kokemuksen kanssa? Ja kissan viikset, kun minusta on kysymys ;D

11. Olen myös asioiden viime tippaan jättäjä - nytkin pitäisi olla tekemässä kahta koulutyötä, tai sitten kohta ainaskin...



Kasan kehittelemät kysymykset:

1. Esittele lyhyesti joku seuraamasi tv-sarja tai näkemäsi elokuva.
Valitsin tähän elokuvan, edellisen kohdan no. viitosen takia ;)
Elokuva on nimeltään Sucker Punch ja ikärajaltaan se on Suomessa K13. Päädyn ostamaan elokuvan luettuani jostain, että Björkin Army Of Me oli soundtrackilla. Kannen perusteella kyseessä voisi päätellä olevan perus mäiskintäleffan: Toimintaa kyllä löytyy, mutta yllätyin iloisesti miten psykologinen elokuva oli. Visuaalinen puoli on sitten jo fantastista megalomaniaa. 

2. Mitkä kolme asiaa haluat toteuttaa tulevaisuudessa?
Haluan oppia selviämään omilla kokkauksillani, saada suunnittelemani tarinat valmiiksi sekä päästä johonkin kohtuulliseen jatko-opiskelupaikkaan. 

3. Kuvaile hammasharjaasi.
Tuollainen aika normaali Jordanin merkki jos muistan oikein, sinivalkoinen jossa on lumihiutalekuvioita kahvassa :)

4. Boikotoitko jotakin?
Tähän varmaan lasketaan se, etten syö makkaraa jossa on hevosenlihaa.

5. Parhaat muistot vuodelta 2012.
Kesällä tekemäni reissu Helsinkiin ja yleensä kaikki aurinkoiset kesäpäivät viime vuodelta :)

6. Mitä asioita kammoat?
Paarmoja ja ampiaisia, koska saan molempien pistoksista hirveitä paukamia. Näitä kesän huonoja puolia, saa aina olla paossa ötököiltä :P

7. Mainitse muutama tämän hetkinen suosikkibiisisi.
Ah, ihana kysymys :D Mainitaanpas ainakin:

Aqua - Back From Mars

Nik Kershaw - The Riddle

Depeche Mode - Here Is The House

Porcupine Tree - The Creator Has A Mastertape

Vanessa Carlton - Private Radio

Peter Hollens - Shenandoah


8. Kotimainen vai ulkomainen musiikki? Miksi?
Nyt on pakko vastata ulkomainen, koska sieltä tulee yksinkertaisesti enemmän makuuni olevaa materiaalia. Toki sitä kotimaistakin on, mutta sitä on selvästi vaikeampi paikantaa.

9. Mitä vahvuuksia sinulla on?
Mitäs tähän nyt sanoisi... Laitetaan rentous, sopeutumiskyky ja tietyllä tasolla itsepäisyys :D Ilman sitä ei tapahtuisi mitään.

10. Mikä on sinulle paras tapa rentoutua?
Vastaan hyvällä säällä ulkoilu, lukeminen ja musiikin kuuntelu sekä ihan vain ajatuksiinsa vaipuminen.

11. Vastaa haastetuillesi kehittelemiisi kysymyksiin.
Siihenpä seuraavaksi ;)




Ja omat 11 kysymystäni vastauksineen:

1. K: Oletko koskaan osallistunut NaNoWriMoon?
V: Olen, viime vuonna ensimmäisen kerran. Eihän se sinne 50K asti päätynyt, mutta ihana kokemus. Tänä vuonna uusiksi ;D

2. K: Mainitse kolme lempisoitintasi, perustelut sallittuja muttei pakollisia.
V: Ensimmäiseksi pääsee viulu, rakastan viulun ääntä ♥ Saatte myös tässä vaiheessa hieman musiikkia, Lindsey Stirlingin Spontaneous MeElectric Daisy Violin sekä Crystallize (kiitos serkku, kun koukutit minut :D).

Toinen on keytar. Se on siis periaatteessa sähköpianon/syntetisaattorin/etc. kaltainen kosketinsoitin, mutta sijoitettuna kitaran tapaiseen alustaan kauloineen päivineen. Nephewn päälaulaja (tiedä nyt mikä on se oikea termi, mutta saanee kelvata) Simon Kvamm soittaa keytaria mm. 007 Is Also Gonna Dien ja The Danish Way To Rockin musiikkivideolla.

Kolmanneksi pääsee sitten basso :D Joskus se oli ehdoton ykkössuosikkini, nyt saanut antaa tilaa muille. Kolmas sija on kuitekin aika hyvä, n'est-ce pas? Mutta annetaanhan tästäkin esimerkki, kuunnelkaa Tal Wilkenfeldiä.

3. K:Lempivärisi a) yleensä b) vaatteissa? (Saa olla sama.)
V: a) on ehdottomasti vihreä. Pienempänä pidin enemmän sinisestä, mutta nykyään se on ehdottomasti vihreä. Ja b) on violetti, koska sen lisäksi että pidän siitä, yleensä violetit vaatteet sopivat minulle :)

4. K: Yksittäiset kirjat vai kirjasarjat?
V: Vastaan kirjasarjat, koska asiaa mietittyäni huomaan lukevani niitä paljon enemmän. En tosin välttämättä saa niitä aina loppuun asti mutta kuitenkin ;)

5. K: Kärsitkö korvamadoista?
V: Oi kyllä :D Jos en itse kuuntele musiikkia, kyllä silloin joku soi mielen pohjalla.

6. K: Jos matkustaisit ulkomaille, minne luultavasti matkasi suuntautuisi?
V: Sanoisin että Irlantiin, tiedä miksi tämä innostus on minulle tullut mutta se on ehsottomasti ensimmäinen vaihtoehto. Seuraavia hyviä ovat Englanti, Australia ja Tanska.

7. K: Jos saisit tällä hetkellä toteuttaa mahdottoman asian, mikä se olisi?
V: Herättäisin henkiin lempinäyttelijäni.

8. K: Kannettava tietokone vai pöytäkone?
V: Vastaan tähän pöytäkone koska siitä on helpompi vaihtaa osia, helpompi siivota pölystä ja jos tulee osanvaihdon tarve, osaisin ehkä tehdä sen itsekin. Ja ai niin, pöytäkoneeseen saa periaatteessa säädettyä enemmän vääntöä eikä se kuumene niin herkästi. 

9. K: Kenen artistin / minkä bändin keikalle haluaisit?
V: Joko Edu Kettusen, Kate Bushin tai Steven Wilsonin. Viimeiseen kohtaan sisältyvät myös sitten yhtyeet joissa Wilson on osallisena soolotöidensä lisäksi, eli Porcupine Tree, Blackfield ym. En edes tiedä niiden kaikkien nimiä, mutta Wilsonilta tulee laatua ;)

10. K: Top 3. lempikuukautesi?
V: Marraskuu ensimmäisenä, sitten kesäkuu ja helmikuu.

11. K: Taito, jonka haluaisit oppia?
V: Beatboxing. Haluan oppia käyttämään ääntäni, ja minua kiinnostaa se miten ihmisen äänellä saa tehtyä vaikka minkälaista. Ja laitetaanpas tähänkin yksi linkki.



En vielä löytänyt ketään haastettavaa, mutta jos vaikka ilmoitan tänne kun olen kaikki haastamiset tehnyt? Vai tuleekohan tästäkin sellainen ikuisuusprojekti? Tai haitanneeko tuo, pidän ikuisuusprojekteistani ;)