Tervehdys taasen! Koska olen joulukalenterini herra, rouva ja itsevaltias, ajattelin tällä kertaa häätää teidät pelaamaan mahjongia.
Niin että mitä oli? Mahjongin säännöt löytyvät (englanniksi) kätevästi youtube-videona täältä, jos vain kärsivällisyytenne riittää noin kolmen ja puolen tunnin ajan.
Koska suurin osa ihmisistä tuskin ryhtää nyt heti ulos ostamaan itselleen mahjong-settiä (itse sellaiseen olen langennut, maksoi noin kuusikymppiä), niin netistä löytää myös flash-moottorilla toimivan mahjong-pelin täältä. Ja nyt puhun nimenomaan siitä neljän pelaajan mahjongista, ei siitä kummasta solitaire-versiosta. 
Koska kyseessä on varsin suosittu peli, on siitä tehty myös muutama anime. Itse aion antaa teille tästä kaksi esimerkkiä, jotka ovat ehkä omalla tavallaan toistensa vastakohtia, jokainen päättäköön itse kumpi heille sopii paremmin.
Ensimmäinen esimerkki on hieman kevyempitunnelmainen Saki ja toinen enemmän psykologiseen jännitykseen turvaava Akagi.

Jos kaikki eivät halua syvemmin perehtyä tähän kieltämättä monimutkaiseen peliin, niin eipä hätiä - tälle päivälle on varastossa muutakin. Miten olisi hieman tutumpi populaarikulttuuri?

John Grishamin Joulua Pakoon on yksi niistä harvoista jouluaiheisista kirjoista, joista todella pidän. Jos olet aikaisemmin lukenut John Grishamia ja nyt ihmettelet hänen nimeään joulukalenterissa, niin tämä lyhyt kirja ei todellakaan ole sellainen tyypillinen Grisham -jännäri.
Kyllä, sanoin lyhyt - Joulua Pakoon on varsin litteä opus, mutta hyvin mieleenjäävä. Tarina keroo pariskunnasta, joka ensimmäistä kertaa pitkään aikaan viettää jouluaan niin, että heidän aikuiseksi kasvanut tyttärensä ei ole paikalla. miksi, he siis pohtivat, he eivät viettäisi joulua hieman eri tavalla? Grishamin tarina onnistuu olemaan sekä hauska että surullinen, eikä kirjan koon toisaan pitäisi pelottaa ketään.